Românie, pentru cin’ te rupi în două?

Ură. Dezechilibru. Asta a reuşit clasa politică românească să sădească în oameni.România, fără să vrea, mai mult ca în alte dăţi, s-a împărţit în două: o parte ţine cu unii, cealaltă parte, cu alţii. Ca două bărci ce se clatină pe valurile făcute de cei ce ar trebui să le liniştească. Mai rău este că fenomenul se amplifică pe reţelele de socializare, unde cuvintele urâte sunt la ordinea zilei. Şi mai rău este că această emoţie generală, determină modificări de comportament: crează nevoia de izolare faţă de cei care cred altceva decât noi, se şterg persoane ,,de la prieteni”, se postează şi se redistribuie concluzii pe bandă rulantă. De ce? De ce să dăm atâta putere unei emoţii generale?!

Clasa politică nu mai are de multă vreme oameni politici. Sunt indivizi care aşteaptă momentul oportun să fie ridicaţi în funcţii înalte. Este o mare greşală să îi dai unui om puterea dintr-o dată, fiindcă va ajunge să creadă despre sine că deţine calităţi extraordinare şi în scurt timp va dori şi mai mult. De aici porneşte ,,neajunsul” lor. Trebuie să fim conştienţi că poate 5% dintre ei, sunt altfel. Dar acest mic procent este greu de văzut, nu este împins în faţă de niciun partid. Cei mai mulţi din acest 5%, nu reuşesc să facă lucruri mari, deoarece n-au suficientă putere(voturi). Mai trebuie să fim conştienţi de faptul că politica este un joc murdar, în care prostia nu reprezintă un handicap. Pornind de la nivel local şi până la nivel european, se bazează pe strategii de joc. Principiul nespus pe care se ghidează este să te faci frate cu dracu’ până treci puntea. Şi unii dintre noi ştim că aşa fac. Sar dintr-o barcă în alta, crează alianţe în care nu cred, orice pentru a atinge scopul final. Însă, noi, poporul trebuie să alegem din acest RĂU, răul care ni se pare mai mic. Problema este că România suntem noi şi nu ei. Fiindcă România este în grija noastră şi prea rar a lor.

Patriotismul se murdăreşte de culori politice, oamenii care ar trebui să fie modele pentru generaţia revoluţiei, nu explică, ci se aruncă în concluzii. Dialogul a fost şi va rămâne o cale de rezolvare în orice problemă. România, nu are nevoie de două bărci, ci de una mare. România nu trebuie să se rupă în două, fiindcă avem nevoie de ea întreagă. Oamenii ar trebui să-şi reamintească principiile sănătoase şi să le dea mai departe celor care poate nu le (mai) cunosc. Ţara asta fierbe de frică, ură, neajunsuri, revoltă. Fierbe fiindcă nu îi e bine. Sărăcia este o soluţie pentru politicieni, însă nu şi pentru oameni. E drept că, manipularea se face mai repede când omul este flămând şi cu frica-n sân….

Poate că în loc să scriem cuvinte urâte, ar trebui să spunem o rugăciune. Poate că în loc să arătăm că barca noastră e mai bună decât cealaltă barcă, ar trebui să încercăm să fim un exemplu bun pentru cei de lângă noi.  Pentru că România are nevoie de oameni care FAC BINE, de oameni pe care să îi doară şi totodată, să-i revolte, fiecare copac tăiat, fiecare judeţ ce stă la limita sărăciei, fiecare bătrân rămas singur, fiecare tânăr dezorientat. Pentru că dacă noi suntem în aceeaşi barcă, vom vedea că putem tăia valurile….

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.