Ce s-ar face omul fără uitare?!

Omul trece dintr-o zi în alta crezând că duce cu el mai departe în timp, tot ce a văzut, simţit, crezut, avut. Îşi zice că eşecul de astăzi îl va ţine minte pentru totdeauna. La fel şi bucuriile. De câte ori nu ne grăbim să alegem un moment şi să-i spunem: ,,cea mai mare bucurie din viaţă”?! Însă noi, oamenii, aşa cum suntem trecători prin viaţa aceasta, vom mai întâlni şi alte greutăţi dar şi alte fericiri. Ce ne-am face fără uitare? Cât ar fi de greu bagajul pe care îl cărăm cu noi din zi în zi?

166818149-max-800Fie că aşa se întâmplă ori ne impunem, pierdem amintiri, emoţii, senzaţii. Pierdem claritatea chipurilor care au fost odată pe lângă noi. Când golul format în urma acestei pierderi se aude prea tare în sufletele noastre, încercăm să-l umplem. Dar, cum să recreezi ceea ce s-a pierdut definitiv? Căutăm apropieri, fotografii, cuvinte, mâncăruri. Orice pentru a da viaţă bagajului pierdut în timp. Cred că de aici porneşte dorul. Şi cu cât înaintăm în vârstă, aflăm că e bine să-ţi fie dor de ceva sau cineva. Asta înseamnă că sufletul tău reuşeşte să vibreze.

Necazurile, bucuriile, aşteptările, munca, perseverenţa -tuturor le pierdem treptat intensitatea. Ca şi când am sufla într-o păpădie. Rămân în noi drept amintire, numai rădăcinile din care dorul face să răsară lăstari. Când nu mai simţim aceste rădăcini în suflet, când uităm definitiv totul, înseamnă că bagajul a fost adus la peron. Ce s-ar face omul fără uitare…?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.