Câți (b)ani îţi trebuie să fii fericit?

Adunăm, muncim,chibzuim, ne strângem dorinţele şi visurile ce mocnesc în noi, şi le spunem să stea cuminţi, să aştepte! Trec zilele, lunile, anii şi noi ne schimbăm, când în bine, când în rău.  Neprevăzutul ne formează, ne schimbă sensul vieţii, or aşa ne este ursita!

Ne întrebăm: cât ne trebuie să fim fericiţi? Când ne oprim din alergare? Când ne ajunge?

favim-com-23506Dacă unii dintre noi îşi sacrifică tinereţea şi dorul pentru a face bani în străinătate, mult mai repede se găsesc cei care să-i cheltuie. Generaţia care are tehnologia la îndemână se simte de multe ori prizonierul ei. Cheltuim economiile strânse din orele în care am muncit doar pentru bani, pe ultimul model de telefon apărut, deşi ştim că peste 5-6 luni va apărea altul. Ne urcăm în maşini din ce în ce mai scumpe şi căutăm cel mai sporit confort. Însă, au aflat alţii înaintea noastră că o casă fără dragoste şi glas de copii nu aduce mulţumirea sufletească.

Generaţia care se vrea cât mai dezrădăcinată de rural, îşi caută marea fericire fără să bage în seamă micile bucurii! Câtă viaţă risipim în goana după tot ce nu contează? Legăm prietenii după criterii sociale bine alese şi căutăm iubiri pentru care să nu ne zbatem. Nu mai suntem interesaţi de nimic din ce s-a petrecut înaintea noastră şi de multe ori, nici de ce lăsăm celor care ne urmează. Toţi îmbrăţişăm conceptul de ,,bio”, dar ne ferim de munca la ţară.

Stricăm cuvântul ,,Familie”, încurajând relaţiile cu persoane de acelaşi sex.  Ne pierdem cultura, istoria, frumuseţea, tradiţiile. Il uităm pe Dumnezeu în Biserică dar ne găsim timp pentru câteva seri în club. Când animatoarele îşi schimbă costumaţia, ştim că a venit Paştele sau Crăciunul! Adevărul generaţiei fără modele!

Încearcă să fii un om bun de câte ori se poate. Şi întotdeauna se poate! Spune mai des: mulţumesc, iartă-mă, te iubesc!

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.