Nicolau Maria- povestea unei femei frumoase

poze vechi 007       Ce face o femeie frumoasă?  Stăm cu răspunsul pe buze oricând şi oriunde. Pentru că ştim de ce o femeie este frumoasă pentru fiecare dintre noi. Pentru că ştim ce înseamnă frumuseţea cu adevărat. Pentru că am cunoscut femei frumoase.

Vine un timp când această frumuseţe întâlnită ori aflată, o putem contempla doar în fotografii. Astăzi vreau să ne amintim de Nicolau Maria – învăţătoare, mamă, soţie, prietenă, bunică. A fost o femeie frumoasă. Vorbele sale cu grijă alese, gesturile precise şi liniştite au creat admiraţie în sufletul atâtor generaţii de copii. A fost un om care a înfrumuseţat locul, clasa, timpul şcolii. Deşi trupul care înainta prin ani, devenea din ce în ce mai firav, sufletul se împotrivea şi lumina cu aceeaşi putere.

Cunoscându-i povestea de viaţă prin glasul fiicei sale, vă spun că a fost şi o femeie puternică. Mamă a două fete, preoteasă, învăţător model pentru sute de elevi- aşa am putea schiţa  drumul parcurs de această frumoasă doamnă. Cei care au răsfoit paginile cărţii ,,Punte între generaţii”, a cărei copertă este înfrumuseţată de tinereţea soţilor Nicolau, au putut afla echilibrul pe care l-a menţinut întreaga viaţă.

Poate că este bine să ne facem timp şi pentru cei care au plecat dincolo de albastrul cerului. Poate că este bine să îi dăm şi exemplu generaţiilor actuale…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.