Fetiţele şi „buzele de raţă”…

Un alt episod din desenele  ,,Unchiul Bunic”. Totul pare normal. Începe: „Josie şi buzele de raţă”. Cum se poate aşa ceva?

Josie_in_Duck_Lips_74Schiţă: Josie nu era în gaşca fetelor cu buzele de raţă de la şcoală şi se hotărăşte să-l roage pe Unchiul Bunic să o ajute. Acesta îi măreşte buzele şi imediat face un selfie, îşi încarcă fotografia pe „facecoş” => 99 like-uri. Problema inca nu e rezolvată pentru că avea nevoie de cel puţin 100 aprecieri. Aşa că, fata în căutare de popularitate,îşi măreşte încă o dată buzele => facecoş-ul o ia razna => cea mai populară. În timpul discursului susţinut în faţa fanilor din scoală Josie observă că i se alătură din ce în ce mai multe răţuşte care o considerau ca o mamă. Disperată să scape de această invazie de raţe, hotărăşte să revină la buzele ei subţiri => scade aprecierea pe reteaua de socializare şi nu mai este nici fata cool. Sfârşit.

Acesta poate că este doar un exemplu. Si, din fericire, un exemplu necesar tinand cont de comportamentul societătii si de ceea ce promovează mass-media. Ce facem cu copiii? De ce le transformam copilaria? Constientizam comportamentul nesanatos ? Fie că sunt fete, fie că sunt băieţi, copiii au nevoie de alternativă. Internetul folosit cum/cât trebuie este util. Problema se pune când fetele îşi fac fotografii imitând ,,divele”, imbracate cat mai putin si neaparat cu buze de rata asa cum arata si Josie. Baietii ar vrea sa aiba muschi inca din cls. IV si dacă se poate cât mai şmecheri. Cum o fată care doar atât vede la televizor-internet-strada-scoala, sa nu vrJosie_in_Duck_Lips_97ea să fie la fel ca majoritatea?

Un astfel de comportament nu trebuie tratat cu ,,like” de la rude, parinti, etc. Un astfel de comportament ar trebui sa-l faca pe parinte sa ia atitudine. Apoi urmeaza bunicii, rudele, cunostintele, profesorii. Acum am sa ma opresc la ultima categorie. Doamnele profesoare( pentru ca femeile sunt mai atente la schimbarile de acest gen) si nu numai,  ar trebui sa stea de vorba cu acea fata care vrea sa fie altceva prea devreme si cu acel baiat care se vrea barbat la fel de devreme. Apoi sa vorbeasca si cu cei de acasa. Poate nu degeaba se faceau candva vizite la domiciliu, nu? Mai nou in scoli exista si psihologi, deci sa-i folosim. Intotdeauna exista variante daca se vrea!

Trag un semnal de alarmă prin acest articol si mi-l asum! Sa auzim de bine si sa facem bine de cate ori putem, si intotdeauna se poate!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.