Oamenii frumoşi există?

Ne aruncăm zi de zi în spirala vieţii, ne dăm termene şi încercăm să le respectăm, exagerăm şi uităm. Mergem prea repede când ar trebui să tragem mai lung aer in piept, gonim spre mâine pierzând ziua de azi. Aruncăm ce e vechi şi vrem mereu ,,altceva”. În toată această trăire cotidiană, pretutindeni, întâlnim oameni. Unora le dăm răgaz, pe alţii nu îi observăm. Acum am să vorbesc despre oamenii frumoşi, de cei cărora le dăm din timpul nostru (poate nu atât cât ar merita). Aceşti oameni cu suflet frumos sunt rari, apar cumva în viaţa noastră şi ideal ar fi să înţelegem momentul. Dar, cum viaţa nu e de multe ori ca în poveşti, nu le vedem frumuseţea imediat, îi ignorăm, îi uităm, le dăm drumul.

Apar cumva în viaţa noastră şi pur şi simplu ne aduc bucurie. Şi, ce poate fi mai frumos ca bucuria? Datorită lor învăţăm că minutul are secunde, că fericirea nu cere mult şi că timpul e cel mai preţios cadou. De dragul lor încerci să fii un om mai bun, înveţi să ierţi…

Omul cu suflet frumos nu este un om perfect, nici pe departe. Poate din acest motiv te întrebi nu doar o dată, dacă întradevăr vezi bine, dacă chiar merită timpul tău, supărarea, locul pe care l-ai aşezat în suflet. De multe ori ce-i drept, acest om frumos, nu merită nimic. Pentru că uită să fie bun,pentru că se pierde… pentru că… Şi atunci ce facem,îi dăm drumul? Renunţăm la acel om care cândva a apărut în viaţa noastră? Oamenii pe care îi iubim sunt cei care ne ridică dar îndeosebi ne coboară. Sufletul omului oscilează într-o secundă de la fericire la tristeţe. Aşadar, omul cu suflet frumos se pierde atunci când ne coboară… dar îl ajutăm să se regăsească? Putem ierta, putem avea răbdare?

Poate că nu întâmplător a apărut, poate că e de datoria ta să îi spui să rămână lângă tine, deşi uneori e greu…   Om frumos, (aşa cum frumos spunea Nichita), ,,Mai lasă-mă un anotimp, un an, un timp…”! Oamenii frumoşi există?

e72e0a1d20fffce4a306a748929157e8

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.