Rădăcinile vieții

Ele-rădăcinile. Femeile ploscene născute sau devenite. Ele, femeile- rădăcini ale României din toate punctele cardinale. Ele-odinioară muguri din care a înflorit viața, sunt acum păstrătoare de alte vieți mai îndepărtate.

Le vezi din ce în ce mai mici la trup, dar atât de mari la suflet. Din ce în ce mai brăzdate de timp, însă din ce în ce mai frumoase. Pentru că ele au puteri ce vin dintr-un timp în care lumea era mai răbdătoare și se bucura mai mult de puțin. Ciudat, nu?!

Și acum le vezi că se așază pe pământul ce le-a dat pâinea caldă, dăndu-i la rândul lor, tinerețea. Și acum le vezi că îi mângâie florile și toată viața ce crește din el. Pentru că le-a fost rost, chin, bucurie, masă. Le-a răbdat pașii, a absorbit lacrimile, a sărit de bucurie odată cu ele.

Le găsim robotind prin bătătura din care de prea puține ori s-au îndurat să plece. Le găsim la poartă, pe prispele unde își alăptau copiii, în grădini. Aceste femei sunt lângă noi. O parte au plecat să povestească celor de Sus. Iar noi, prin timp, vom deveni ele.

Să ne preocupăm de oamenii de lângă noi cât timp ne sunt dați.

Foto: plosceanul nostru, Alexandru Nedelea ❤

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.