Zina Dumitrescu- căderea de pe piedestal

Zina Dumitrescu- ,,mama modei din România”, o prezentare suficienta decenii de-a randul. Numai in ultimii ani de viață, presa a simtit nevoia sa ii faca cunoscuta singuratatea. Iar noi, oamenii de rand, sa ne intrebam cum s-a putut intampla asa ceva. Cum, din gloria de odinioara, nu a mai ramas nimic.

Vorbim aici de singuratatea unei femei aflată candva pe un piedestal. A fost atat de sus, incat cei pe care i-a ridicat s-au vrut egali sau peste. Dar timpul a trecut. Frumusetea a inceput sa ii plece deodata cu oamenii pe care i-a iubit. Multi spun ca a iubit prea mult. Insa fiecare isi cunoaste masura si motivele cautarii. Cert e ca ultima plecare i-a luat mult suflet. De aici repetatele ei renuntari in lupta cu viata. Acea femeie care stralucea si ii facea si pe ceilalti sa straluceasca, cauta cai de a pleca din aceasta lume.

A fost puternica pana la sfarsit. Chiar si cand isi recunostea nevoia de oameni in timpul transmisiunilor din azil, cand diversi ,,copii de odinioara” isi aminteau de ea doar cand erau platiti. Iar noi, romani invatati că oamenii batrani trebuie ocrotiti si sa moara cu capul pe perna lor, ne intrebam cum de e atata singuratate in jurul ei? Dar in suflet?!

Se tot puneau titluri ca nu mai vrea sa lupte. Eu cred ca a luptat. Cumva, luptele sunt atat de particulare si uneori neintelese. Pentru ca nu putem intelege ce e dincolo de trup atât de ușor.

Desi inca nu era octogenara, arăta mult mai rau. Semn ca exista ceva mult mai profund. A cunoscut culmile inalte. A cautat, a avut, a dat, a gresit ca orice om, iar prin natura meseriei, s-a risipit pentru lume. Viata i-a dat, dar cu aceeași mână i-a si luat.

A povestit 82 de ani. Si ne-a arătat că povestile frumoase nu sunt intotdeauna cele cu final fericit…

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.