Moştenirea unei tinere din Teleorman pentru comuna natală

Geanina Rizea a adunat poveşti de viaţă ale oamenilor din comuna Plosca şi le-a pus într-o carte. Spune că a făcut asta din dragoste pentru locul unde a deschis ochii. „Punte între generaţii“ a fost lansată în urmă cu 5 ani. Pentru ea, absolventă de Economie, scrisul este o relaxare.

„Totul a început când am simţit cum istoria noastră locală se pierde deodată cu oamenii care au trăit-o“, scrie Geanina Rizea la începutul cărţii. Un alt argument a fost dragostea faţă de satul natal, o „localitate frumoasă de câmpie, cu oameni harnici, care au supravieţuit de-a lungul timpului, uneori făcând adevărate acte de eroism pentru aceasta“. Geanina crede că poveştile de viaţă ale unor oameni importanţi din Plosca „pot constitui sursa unor frumoase provocări profesionale pentru noi, tinerii de astăzi, dar şi pentru generaţiile viitoare“. Autoarea are 28 de ani, a absolvit Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi lucrează într-o companie de IT din Capitală.  Se relaxează scriind. Despre trăirile sale şi amintirile din locul natal scrie şi pe blog. Speră că dacă oamenii ar şti mai multe despre Plosca ar face mai multe pentru comună. Cartea a fost gândită să fie un cadou pentru satul natal.

E unul dintre cele mai simple şi mai frumoase cadouri pe care aş fi putut să le fac. Cred că fiecare ar trebui să oferim ceva locului în care ne-am născut“, mărturiseşte Geanina.

Citeste mai mult pe:
https://adevarul.ro/locale/alexandria/mostenirea-tinere-teleorman-comuna-natala-cred-trebui-oferim-locului-ne-am-nascut-1_5c6c2b0f445219c57e57a595/index.html

 

Multumesc, Florina Pop!

Publicitate

3 comentarii

  1. E foarte important ce ați făcut dumneavoastră. Dacă fiecare sat ar avea un povestitor…

    M-am gândit cândva să întreprind ceva asemănător, dar pentru asta ar trebui să-mi placă mai mult oamenii.
    Credeam că sunteți ceva mai în vârstă 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.