Macron ba,Trump da!

Deşi se tot afirmă în teorie egalitatea dintre bărbați si femei,practica ne arată contrariul. Cum s-ar spune: egali dar nu la fel! Bărbatul încă are voie prin definiție,femeia nu!  Daca stirea ca Franta are un nou presedinte tanar nu crea mare vâlvă in presa pentru omul de rand,faptul ca are langa el o femeie cu 24 de ani mai mare,a facut valuri. Toti stim acum acest detaliu personal. La fel a fost si cu Trump. „Accesoriul” feminin mai tanar ca presedintele a fost aplaudat, fiindca asa e „moda”.  Emmanuel,in schimb, cu a sa soața a împărțit lumea in doua. Caci, vorba aceea,ne repezim si ne si pricepem sa punem etichete!!

Prin urmare, in moralul colectiv a devenit normal ca o femeie sa se casatoreasca cu un barbat > 25 ani. Tot in moralul colectiv, o femeie n-are voie sa se casatoreasca cu un barbat mai tanar. Practic, in termeni matematici, egalitatea pe care o sustinem bătându-ne cu pumnii in piept, nu exista cu adevarat: Brigitte Auziere diferita de Trump.

In primul caz,de cele mai multe ori femeile devin accesorii. Si ca orice accesoriu,dupa o perioada de timp se inlocuieste. In cel de-al doilea caz, cel al tanarului presedinte, lucrurile se complica. Ne punem cateva intrebari suplimentare pana a ne situa intr-o parte sau alta.

Cert este ca in ambele cazuri familia traditionala a fost mult deformata. Primul exemplu devine regula printre barbatii instariti,cel de-al doilea exceptie. Si iata ca nu stim cum sa reactionam. Personal, tristetea din privirea Melaniei Trump imi confirma ca e accesoriu. Brigitte, in schimb are o stralucire. Macron a iesit din tipar constient de riscuri,mai ales acum. Si-a asumat aceasta legatura. Trump e la polul opus, o pierde pe drum pe nevastă…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.