Teleormanul votează! De frică, sărăcie şi revoltă!

Da, domnule, în Teleorman se votează! Cum, de ce?! O ştim, o ştie întreaga ţară! De frică şi sărăcie! Suntem primii pe posturile naţionale în clasament când votăm, şi tot printre primii când se vorbeşte de sărăcie. Se fac glume pe seama noastră. Ne organizăm exemplar când alegem şi ne dezbinăm când cerem! Mulţi dintre teleormăneni votează de frică, pentru a nu-şi pierde pâinea de la gură fiindcă nu au o altă alternativă. O altă parte din oameni, votează de sărăcie, se fac mici şi ascultători, împlinind ordinele venite „de sus”. Alţii o fac din revoltă. Încearcă să arate că s-ar putea şi altfel, cu alţii! Restul nu se implică, stau acasă şi bagă în aceeaşi oală toată clasa politică. Cum este mai bine?!

Teleormanul este un judeţ ce s-ar vrea locuit de oameni care nu ridică privirea. Noi, teleormănenii trebuie să sărutăm mâinile angajatorului care se îndură să ne ofere salariul minim. De aici ar trebui să înceapă fericirea noastră. Însă ea nu începe. Pentru că viaţa a devenit scumpă, pentru că o familie se ţine cu mai mult de 9 mil/lună. Familiile teleormănene muncesc din greu, încă îşi pun speranţa în roadele pământului, încă îşi cresc păsări şi animale pentru a avea ce pune pe masă. Adevărul judeţului este unul dureros; tinerii sunt îndepărtaţi de el, nu se creează oportunităţi reale. Desigur, cei care fac parte din „spumă”, nu au astfel de preocupări şi griji. Pentru că oamenii cu nevoi sunt mult mai uşor de manipulat!

caricatura-muribund-teleorman-kmkzSunt multe de schimbat şi îndreptat în acest judeţ pentru care Moromete s-a frământat. Acum ce-i drept, prea puţini se mai frământă pentru el. Noi putem măcar să mergem la vot, să ne exprimăm părerea, să ne exercităm acest drept pentru care alţii înaintea noastră s-au luptat! Să alegem cunoscând pe cât se poate, oamenii din fruntea listei. Să ne întrebăm cum pot ei lucra cu gospodarul satului nostru, dacă au fost ,,cineva” şi înainte de a intra în politică. Pentru că dincolo de partide, se află omul. Dincolo de om, caracterul şi interesul.

Judeţul va prospera dacă fiecare dintre noi îşi va face treaba bine acolo unde se simte pregătit şi util. Dacă omului îi place să meargă cu tractorul, păi să-l lăsăm să meargă. Să nu-l punem să lucreze în fabrică! Şi nici să-l facem şef ! Să facă ceea ce se pricepe!

Să nu sperăm că lucrurile vor merge mai bine cu aceeaşi oameni, dacă până acum nu au mers. Pentru că omul e lacom şi uită de toţi, inclusiv de Dumnezeu. Partidul ridică oameni care nu sperau a se ridica vreodată. Însă votul nostru le poate clătina scara de sub picioare!!!

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.