Femeie,ce te face frumoasă?

Societatea de consum ne determină să credem că frumuseţea noastră este incompletă fără acea cremă care promite să şteargă câteva decenii de pe chip aproape imediat. Ştim că nu are o aşa putere, dar parcă o vrem, sperând să scăpăm măcar de un rid, de o linie din acele câteva care se încăpăţânează să rămână pe frunte. Societatea aceasta îţi mai spune şi că, pentru a fi frumoasă trebuie să fii cât mai slabă. Ştim ce înseamnă o dietă, un regim, forţarea la sală sau pe terenurile de fotbal. Îndeplinind aceste cerinţe şi acumulând cât mai multe produse care să-ţi întreţină această frumuseţe comercială, ar trebui să fii fericită. Dar, fericirea se poate cumpăra aşa?!

Nu de puţine ori vedem cum oamenii care aparent au de toate şi musai ar trebui să fie mulţumiţi, nu sunt fericiţi! Aşadar, ce-i această fericire? De unde vine? Se spune că adevăratul fard al femeii este fericirea. Aşa că, femeia trebuie să găsească această fericire pentru a fi frumoasă. Unde?!  Femeie, pasăre Phoenix, tu- labirint de gânduri, de unde îţi iei frumuseţea?

old-coupleDragostea şi preţuirea- cele mai eficiente creme care dau strălucire privirii şi relaxează chipul unei femei. Cuvintele frumoase spuse, bunătatea, sărutările celor care îţi fac inima să tresară- de acestea trebuie să te îngrijeşti! De omul tău, de copii, de părinţi, prieteni. De pasiunile tale. De timpul tău, de Dumnezeu. Preocupă-te de ceea ce faci şi de ceea ce transmiţi celor care te cunosc, păstrează-ţi valorile care te-au făcut omul de astăzi. Ocroteşte-ţi sufletul, căci doar el rămâne tânăr şi amintire în această trecere a ta prin lume. Dar nu uita să îţi laşi loc de speranţă: cumpără şi dă-ţi cu acea cremă care ştii că minte frumos, cu rujul acela pe care îl rătăceşti prin geantă! Păstrează echilibrul care te-a făcut frumoasă, nu te pierde! Întotdeauna va fi ceva de făcut, admirat,căutat, de iubit. Întotdeauna vor fi oameni care te vor vedea pentru prima dată, oameni care îşi vor aminti de tine sau care te vor uita. Întotdeauna pentru a fi iubită trebuie să dăruieşti la rândul tău iubire! Îţi spun ceea ce nu auzi într-o reclamă la TV şi nu se va scrie nici pe vreun prospect de medicamente.

Şi râzi, râzi cât de mult poţi şi fă-i şi pe cei de lângă tine să râdă! Iorga spunea că veselia este ca mirosul florilor: ea nu se naşte din sufletele veştede…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.