Asteptand raze de soare – 1-

,,Parchez maşina şi coborâm. Spectatorii începeau să vină. Ne ocupăm locurile în sală, suntem pe mijloc, rândul patru. Se sting luminile, spectacolul începe. Pe scenă apare Olga Tudorache aşezată pe un scaun. În spatele ei se trage cortina şi apar doi tineri. Ea purta un monolog şi ei marcau punctele importante, gestual. Totul era acoperit de o melodie franţuzească de dragoste. Dna învăţătoare era în dreapta mea. Nu a zis nimic pe durata întregului spectacol. Din când în când îşi ducea mâna dreaptă la ochi. Acelaşi lucru îl făcea şi o femeie din scaunul din faţa mea. Gestul ei era particularizat de boala Parkinson. Deşi nu vroia să atragă atenţia când îşi ştergea câte o lacrimă care nu îi mai avea loc în suflet, tremuratul mâinii nu o lăsa să fie subtilă.
Pe scenă, actriţa cu părul alb, reuşea să provoace în spectatori, acest prea plin al sufletului care nu se putea vindeca decât prin lăcrimare. Am încercat să mă abţin.
Aplauze. Spectatorii se ridică în picioare. Actriţa le mulţumeşte înclinându-se în faţa lor de trei ori. A fost o poveste tristă ce s-a terminat rotund, femeia rămânând ca şi la început, singură la masă.
Ne îndreptăm spre ieşire. Ea tace şi pare cuprinsă de piesă, încă nu s-a desprins. Îi deschid uşa dar îmi spune că va lua un taxi. Degeaba insist. Mă simt nevoită să opresc unul şi să îmi iau la revedere de la ea. Mi-a mulţumit pentru că am însoţit-o şi mi-a urat noapte bună. Era tristă, totul o trăda. Mi-am dat seama că nu era doar piesa de teatru.”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.